Kategóriák

Mi az a ganoderma vagy más néven pecsétviaszgomba?

Published : 2018-09-26 15:28:59
Categories : Organikus egészség

Legnagyobb értéke az immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve vagy közvetlenül az egész szervezet számára, annak egészségi állapotára hatással van. Többek között ennek köszönhető a tumorgátló hatása, ami ma már tudománytörténeti ténynek számít, ugyanis elsőként ebből a gombából vontak ki egy vízoldékony poloszacharidot.

Már az 1960-as évek közepén megállapították, hogy a gomba kivonata hatékony az influenza vírussal szemben. Gátlónak bizonyult a kandidázissal és a herpesz vírussal szemben is. Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a gomba porból előállított extraktun hatására a cukorbetegségben (II. típusú) szenvedők vércukorszintje jelentősen csökkent és a folyamatosan adagolt inzulin hatásával bizonyult egyenértékűnek.

Gyulladásgátló hatása leginkább allergiás eredetű bőrgyulladás esetén érvényesült, de az egészséges bőr öregedését is gátolja. Májvédő hatása is igazolt, a nikotin mérgező hatását is jelentősen mérsékli.

Hatásterületei: gyulladáscsökkentő, koleszterinszint csökkentő, antioxidáns hatású, májvédő, tumorgátló, vércukorszint csökkentő, légzéskönnyítő, nyugtató, fájdalomcsillapító (ízületi), álmatlanság, krónikus hepatitisz, krónikus szívbetegség esetén is alkalmazható. 

PayPal

Compare