• Csak online
  DXN Cordyceps kapszula 60 x 450mg
  DXN Cordyceps kapszula 60 x 450mg

  DXN Cordyceps kapszula 60 x 450mg

  25 990 Ft

  (410 Ft / kapsz)

  ÁFÁ-val
  Utolsó tételek a raktáron

  A DXN Cordyceps kapszula 100%-ban Cordyceps sinensisből készül. Bőségesen tartalmaz tápanyagokat és olyan bioaktív vegyületeket, mint a kordicepsav, a kordicepin, több esszenciális aminosav (pl. glutaminsav, L-triptofán, L-arginin, lizin), B1, B2 és B12 vitamin, stb.
  Más összetevőt, adalék- vagy hatóanyagot, színezéket nem tartalmaz.
  60 db-os kiszerelésben kapható.

  Mennyiség:
  • GLS Házhozszállitás 18.000 Ft felett ingyenesGLS Házhozszállitás 18.000 Ft felett ingyenes GLS csomagpont 12.000 Ft felett ingyenes
  Cordyceps kapszula

  A DXN Cordyceps kapszula 100%-ban tartalmaz Cordyceps sinensis-t. Bőségesen tartalmaz tápanyagokat és olyan bioaktív vegyületeket, mint a kordicepsav, a kordicepin, az aminosav, a glutaminsav, poliszacharidok, B12-vitamin stb. A DXN Cordyceps kapszula értékes étrend-kiegészítő, mely elősegíti a szervezet állóképességének és ellenálló képességének erősödését.

  A szív – tüdő – máj – vese védelmezője

  Szervezetünk erőnlétének fokozására

  DXN Cordyceps kapszula 100%-ban tartalmaz Cordyceps sinensis-t, ennek köszönhetően olyan tápanyagokat és bioaktív vegyületeket, mint a cordycepicsav, a cordycepin, az aminosav, a glutaminsav, poliszacharidok, B12-vitamin stb. Mellékhatások nélküli természetes antibiotikum.

  A DXN Cordyceps kapszula értékes étrend-kiegészítő, mely elősegíti a szervezet állóképességének és ellenálló képességének erősödését. A teljesítmény növelését az ATP-szint (a sejten belüli energiaátvitel „felelőse”) növelésén keresztül éri el.

  A „Himalája viagrája”

  Vitalizáló és stresszcsökkentő hatása közismert: testünk legerősebb antioxidánsának, a SOD-nak (szuperoxid dizmutáz enzim) köszönhetően.

  Kis mértékben tágítja a vérereket, javítva ezzel a szív és a tüdő vérellátását. Növeli a tüdő oxigénfelvevő kapacitását, javít(hat)ja a memóriát és a koncentrációs képességet, valamint a libidót is. Ázsiában a „Himalája viagrája”-ként emlegetik.

  Hallottad, hogy:

  • a gombát több mint 1000 éve használják Tibetben és Kínában?
  • az első, gyógyszerészeti szempontból is értékelhető írásos említése a XII. századi Kínához köthető?
  • a gomba eredetileg a kínai gyökérrontó lepke hernyóján élősködik, de ipari körülmények közt a Cordyceps-kultúrákat már tisztán növényi táptalajon termesztik?

  A kínai hernyógomba

  (Cordyceps sinensis)

  A kínai hernyógomba a mintegy 700 tagot számláló Cordyceps nemzetség gyógyászati szempontból kiemelt jelentőségű tagja, amely Kína és Tibet 3000 m tengerszint feletti régióinak hideg, havas és mocsaras területein nő. E gomba ismerete és használata a tradicionális tibeti gyógyászatból került át a hagyományos kínai gyógyászatba.

  Főbb hatóanyagai:

  Kis- és nagy molekulasúlyú poliszacharidok és egyéb cukorszármazékok fehérjék, peptidek, poliaminok és esszenciális aminosavak; szterolok (pl. ergoszterol, delta-3-ergoszterol, kampeszterol, stb.), telített- és telítetlen zsírsavak (pl: palmitinsav, sztearinsav, linolsav, olajsav), továbbá policiklusos aromás szénhidrogének, víz- és zsíroldékony vitaminok (K- és E-, illetve B1-, B2- és B12-), ásványi anyagok (K, Na, Mg, Ca, Fe, Cu, Mn, Zn, Se, Al, Si, Ni, Sr,Ti, Cr, Ga,V és Zr).

  A különböző kísérletekben elsősorban a gomba micéliumát, vizes vagy alkoholos kivonatokat, a kifejlett gombatestből készült kivonatokat használták. Mivel a felhasznált minták kémiai összetétele igen változatos volt, így a különböző Cordyceps készítmények esetén eltérő élettani hatásokat tapasztaltak:

  Fontos megjegyezni, hogy az itt közölt hatások nem a DXN Cordyceps kapszulára, hanem a kínai hernyógombára vonatkoznak!

  Elősegíti a vese kiválasztó folyamatait, kóros esetben csökkenti a vér- és a fehérjevizelést, serkenti a máj működését és méregtelenítő funkcióját, csökkenti a fájdalomérzetet, fokozza a szervezet oxigén felhasználását, felerősíti a szervezet legyengült immunválaszait, kedvezően hat az immunrendszer aktivitására (pl. fokozza a természetes ölősejtek tevékenységét és a fagocitózist, növeli a makrofágok számát, fokozza az interleukin-2 képződését és a T-sejtek működését).
  Egyes esetekben – feltehetően kedvező immunbiológiai hatásuk következtében – lassítja, megállítja a tumorok képződését (pl. emlő- és tüdőrákos betegeknél), hozzájárulva a daganatos betegek immunvédekezésének helyreállításához, ezáltal növelve a betegek túlélési esélyét; nagyobb dózisban alkalmazva az immunrendszer felfokozott működését gátló (immunszuppresszív) cyclosoprinnal azonos erősségű hatást eredményez (ennek a hatásnak a szervátültetéseknél lehet jelentősége); csökkenti a kórosan magas vérzsírértékeket, főként a koleszterin- és a trigliceridszintet, és egyéb tulajdonságai miatt is kedvezően hat a szívre (pl. gátolja a koleszterin verőérben való lerakódását, tágítja az ereket, gátolja a vérlemezkék összecsapzódását, segíti a vér átfolyását az erekben).
  Kedvezően hat a szénhidrát lebontási folyamatokra, mérsékli a vércukorszintet; oldja a hörgők görcseit, segíti a letapadt kóros nyák kiürítését, könnyíti a légzést; hozzájárul a szervezet antioxidáns kapacitásához, gátolja egyes baktériumok és gombák szaporodását, fejlődését; oldja a stresszt és a szorongást.

  Hallottad, hogy:

  • a szervezet erőnlétének fokozására a hagyományos kínai orvosok azt javasolták, hogy betegeik Cordyceps-et is tartalmazó erőlevest fogyasszanak? Emellett (rizzsel töltött) kacsába sütve, valamint csirke- és sertéshúslevesbe főzve ajánlják még ma is.
  • az 1993-as szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon (Stuttgart) a kínai futónők mindenki megdöbbenésére három számban (1500 m, 3000 m és 10.000 m síkfutás) is arany érmet szereztek? A felkészülésük alatt az olimpiai csapat orvosának tanácsára az atléták rendszeresen Cordyceps-et fogyasztottak. Rá egy hónapra a Kínai Nemzeti Játékokon a csapat egyik tagja, Wang Junxia a VB- arany mellé újabb elismerést szerzett hazájának és a Cordyceps-nek, többek között megdöntötte 10.000 m-es síkfutás női világcsúcsát is.

  Fogyasztása: 1-3 kapszula naponta

  Összetevők: 100 % Cordyceps sinensis

  Kapszula anyaga: hypromellose
  OÉTI: 9076/2011

   

  Figyelmeztetés:
  Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

  Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

  Gyermekek elől elzárva tartandó!

  S0546
  2 Elemek

  Megadott referenciák

  Hozzászólások (0)
  Egyelőre nincs vásárlói vélemény.
  DXN Cordyceps kapszula 60 x 450mg

  DXN Cordyceps kapszula 60 x 450mg

  25 990 Ft

  (410 Ft / kapsz)

  ÁFÁ-val