• DXN Maca Vita Café 20 tasak x 21 g
DXN Maca Vita Café 20 tasak x 21 g
Készleten

DXN Maca Vita Café 20 tasak x 21 g

9 490,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (22,60 Ft / g)
Leírás

Kiváló minőségű arabica kávéhoz ganodermakivonatot kevernek (ezért kizárólag instant kiszerelésben kaphatók), így egy olyan élvezeti cikk válik elérhetővé, mely a ganoderma gomba jótékony hatásának köszönhetően nem csak ízében, hanem a szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságaiban is egyedi.

Esemény előtti kávé

Egzotikus és felejthetetlen ízharmónia, vágyserkentő és kedélyjavító hatás a fontos esti találkozók előtt/közben/után!

Életerő – Férfierő – Energiabomba!

A csúcsminőségű kávéhoz ganodermát, ginszenggyökeret (Panax ginseng ) és Maca (Lepidium Meyenii) port is kevertek.

„Segít emberré lenni és annak maradni a hétköznap gondok között.” dr. Kmeth Sándor a ginszeng lélektani hatásáról.

Felülmúlhatatlan hatása van az erős illataromája ellenére is, ezért ez az egyik nagy kedvencem!

Az afrodiziákumokról azt tartják, hogy fogyasztásuk, élvezetük nagymértékben fokozza a nemi vágyat fizikai vagy pszichés úton/módon.

Állítólag a ginszeng az egyik leghatékonyabb afrodiziákum, a neve is azt jelenti: férfigyökér.

Élénkítő és kiegyensúlyozó hatása közismert, segít ellazulni és higgadtan kezelni a stresszhelyzeteket, fogyasztásának köszönhetően könnyebben engedjük el a problémákat.

Támogatja az immunrendszer egészséges működését is, így sikerrel védekezhetünk vele a fenyegető betegségek ellen. Ázsiában fiatalító szerként is ismerik, így ha abból indulunk ki, hogy egy egészségesebb szervezet termékenyebb, illetve szexuális működése kiegyensúlyozottabb – akkor minden lehet afrodiziákum, ami az egészséget szolgálja.

A (koreai) ginszeng (Panax ginseng):
A ginszeng az ázsiai kontinens legnagyobb becsben tartott gyógynövénye. Lágyszárú, évelő növény, mely a Koreai-félsziget északi és a mai Kína északkeleti részének magas hegyeiben őshonos. Az ázsiai országok közül Dél-Koreában termesztik a legnagyobb mennyiségben. A hagyományos kínai gyógyászatban
a ginszeng gyökerét használják, amely az előállítás módjától függően lehet vörös vagy fehér.

Főbb hatóanyagai:
2–3% triterpénszaponin ginzenozidok
0,05% illóolaj (limonén, citrál, stb. tartalommal)
poliszacharidok (pl. keményítő, panaxánok, ginzenánok)
poliacetilének (falcarinol, panaxinol, panaxadol, panaxatriol)
peptidoglükánok (panaxan A–U), stb.

A ginszeng gyökér a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben és a 6. Európai Gyógyszerkönyvben is megtalálható, melynek elismert gyógyhatásai a következők:
Adaptogén (nem toxikus, emeli a szervezet ellenálló képességét a különböző stresszorokkal szemben, legyenek azok fizikai, kémiai vagy biológiai eredetűek).
Regulátor (normalizálja a szervezeti funkciókat: túlműködés esetén csökkenti, alulműködés esetén fokozza a szervezet funkcióit).
Tonizál, javítja a fizikai teljesítőképességet, a központi idegrendszert stimulálja, a testi és szellemi megterhelés következtében előálló korai kimerülés ellen hat, javítja a memóriát, fokozza a szervezet nem specifikus ellenálló képességét, fokozza a szervezetben az RNS és a fehérje szintézist, általában az anabolitikus (felépítő) folyamatokat.
Hatással van a szexuális életfolyamatokra, növeli a sperma produkciót, növeli a libidót, segíti a merevedést, de nem növeli a coitus frekvenciáját.

Ajánlott napi adagja rövid ideig történő alkalmazás esetén: 0,5–2,0 g, hosszabb távon történő alkalmazás esetén: 0,4–0,8 g.

FONTOS: a fenti megállapítások a ginszeng gyógynövényre és nem a kávékeverékre vonatkoznak!!!
FONTOS: a ginszeng jól tolerálható, mellékhatások ritkán fordulnak elő.

Kávé s szex
Esemény előtti kávé
A Macát, a Maca Vita kávét Kazinczi Feriék Casanova kávénak hívják. Batta Móni így ír erről:
„A DXN a Maca gyökér a – hagyományos, nálunk is ismert – ginszeng por és a ganoderma együttes hatásával egy igazán élénkítő, vitalitással feltöltő, kellemes itallal ajándékoz meg mindenkit, aki otthonosan mozog a különleges ízek világában.
Ha egy stresszes nap elé nézünk, akkor mindenképp javasolt egy csésze finom, forró Maca Vita kávé elfogyasztása.
Ez a kávé az eseménydús éjszakák kihagyhatatlan kelléke!”

Komolyan mondom:

A macát (perui zsázsát) kizárólag az Andok 4–5000 méter magasan fekvő területein termesztik. A növény aranyló, vöröses, lila, kék, fekete vagy zöld színű gyökere a régió különösen nagy becsben tartott élelmiszere.

Főbb hatóanyagai:

Szénhidrátok (60%) fehérjék (10%) étkezési rostok (8,5%), zsír (2,2%) valamint uridin, almasav és benzoil- származékai, glükozilonát. Ásványi anyagokban és zsírsavakban gazdag, emellett aminosavakat és különböző poliszacharidokat tartalmaz.
Két különleges hatóanyaga az (1R, 3S)-1-metiltetrahidro-karbolin 3-karboxilsav, amely a központi idegrendszerre hat és a p-metoxibenzil izotiocianát, melyet vágyserkentő hatásúként (afrodiziákum) tartanak számon.

Hallottad, hogy:
• a Maca Vita Caféban kevesebb mint 3 g instant kávépor van, ennek ellenére a benne található ginszengpor és Maca-por miatt ez a DXN leginkább élénkítő hatású kávéja?
• a Maca Eucafe és a Maca Vita Cafe kifejlesztésében a DXN európai munkatársai is közreműködtek?

maca növény gumójáról is sokan állítják, hogy afrodiziákum, egyes kutatások szerint fokozza a spermaszámot, a spermák életképességét és segíthet a menopauza kellemetlen tüneteinek enyhítésében.

Egyes források adaptogén növényként emlegetik (vagyis csak akkor hat, ha szükség van rá, és úgy, ahogy szükség van rá).

Mire való tehát a Maca?
„Általános vitalizáló szerként, betegségek utáni lábadozás idején, házi állatok és az ember termékenységének fokozására alkalmazzák, valamint az inkák fogyasztották erejük növelésére háborúba indulás előtt.” Hajdu Zsanett biológus

Ezek a terméktapasztalatok azonban sok esetben tudományosan nem bizonyítottak. Bár gyanítom, hogy akinek bejön a Maca, nem foglalkozik holmi tudományos értekezésekkel!

A nagysikerű Vita Café visszatért! Egy kis fazonigazítás után az európai piac igényeinek megfelelően instant kávéport, ginszeng (Panax ginseng) port, Maca (Lepidium meyenii) port és Ganoderma-kivonatot tartalmaz. Az élvezeti értékét cukor és növényi eredetű kávékrémpor növeli.
1 tasak 21 g kávékeveréket tartalmaz.
1 dobozban 20 tasak található.

1 adag kávé kb. 90 Ft/adag (A hazai fogyasztói visszajelzések alapján a használt adagolásból számítva)

Összetevők:

nádcukor, kávékrémpor (40%) [glükóz szirup, növényi zsiradék (részben hidrogénezett pálmaolaj), stabilizátorok: dikálium-hidrogén-foszfát E340(ii), pentanátrium-trifoszfát E451(i), nátrium-kazeinát (tejfehérje), emulgeálószerek: zsírsavak mono- és digliceridjei E471, zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav észterei E472e, színezék: béta-karotin E160a], instant kávépor (13%), ginszeng (Panax ginseng) por (1%), Maca (Lepidium meyenii) por (0,5%), Ganoderma-kivonat (0,5%)

5 Elemek
S0519

Megadott referenciák