• HerbaPharm Természetes Növényi Kivonat (30%-os, 500ml)
  • HerbaPharm Természetes Növényi Kivonat (30%-os, 500ml)
HerbaPharm Természetes Növényi Kivonat (30%-os, 500ml)
Készleten

HerbaPharm Természetes Növényi Kivonat (30%, 500ml)

6 750 Ft
ÁFÁ-val együtt
Leírás

HerbaPharm Természetes Növényi Kivonat „30” és „40” étrend-kiegészítő kivonat (30-35% ill. 40-45%-os alkoholt tartalmaz). A magasabb alkoholtartalmú kivonat kb. 30%-al több hatóanyagot tartalmaz.

HerbaPharm Természetes Növényi Kivonat összetevői:

  • rostkender mag,
  • máriatövis mag,
  • barna len mag,
  • fűszerkömény mag és citrom alkoholos kivonata, tisztított lúgos víz, természetes narancs aroma.

Adagolás: javasolt napi mennyiség 10-30 ml kivonat 1-2 dl – 20 foknál nem melegebb – szénsavmentes italban elkeverve. Ha a vásárolt mennyiséget 4-6 hét alatt fogyasztja el, úgy az 500 ml- es kiszerelést érdemes 100 ml-es üvegekbe adagolni és lezárva tartani, mert így a keletkező alkohol párna további védelmet nyújt az oxidációval szemben.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A készítmény fogyasztás előtt jól felrázandó! Az összetevők megóvása érdekében hűvös, száraz és fénytől védett helyen tartandó, gondosan lezárva. A termék fogyasztása nem javasolt kisgyermekeknek, várandósság és szoptatás idején, valamint az összetevők iránti túlérzékenység esetén. Termékünk alkoholt tartalmaz, így a tinktúrát mindennapos gépjármű használat esetén csak akkor fogyassza, ha már nem vezet!

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Nettó mennyiség: 500 ml. Minőségét megőrzi: felbontás után hat hónapig.

Alkohol tartalom: 30-35% (V/V), illetve 40-45% (V/V).

Figyelem: Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! Autóvezetés a készítmény elfogyasztását követően minmum 2 órán át nem javasolt.

Tárolása: Tárolása hűvös, fénytől védett helyen. Felbontás után hűtőben célszerű tárolni.

HerbaPharm természetes növényi kivonatok, krémeik (30-as és 40-es) alapját is ezek a kivonatok képezik. Hivatalos vizsgálatok bizonyítják, hogy a speciális és egyedi kivonási módnak köszönhetően az alapanyagként felhasznált kendermagból, máriatövis magból, barna lenmagból, fűszerkömény magból és citromból, a hagyományos eljárásokhoz képest, sokkal nagyobb mértékben tudnak hatóanyagokat kivonni. A feldolgozott növényeket óvják minden olyan hatástól (fény, hő, oxidáció), amely jelentős hatóanyagvesztéssel járna. Az alapanyagokat, jórészt kézi munkával, a lehető legkíméletesebben, gondosan odafigyelve dolgozzák fel. Termékeikhez túlnyomórészben hazai termesztésű növényeket használnak.

KENDER

kender gyógyító hatása évezredek óta ismert. Füvészkönyvekben úgy emlegették, mint “minden bajra enyhülést adó gyógyír”, a belőle készült kivonatok a legelterjedtebb gyógyszerek voltak szerte a világon. A kender igen hatásos fájdalomcsillapító, javítja az immunrendszer működését, a vérkeringést, anyagcsere folyamatokat. A kendermag rendkívül tápláló, mivel optimális arányban tartalmaz fehérjét (30%) és esszenciális zsírsavakat (telítetlen omega-3, omega-6, omega-9, palmitin). A kendermagban számos ásványi anyag is megtalálható, mint például kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán és réz. Ezen kívül E-vitamint és B-vitaminokat (B1, B2, B3 és B6) is tartalmaz. Az omega 3 zsírsavak csökkentik  a vérnyomást, a vérsűrűséget, ezáltal a vérrögképződést, és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Segítenek az érrendszeri betegségek kezelésében, az idegrendszer normál működésében és fájdalomcsillapító hatásúak. A kenderről bővebben itt olvashatnak: 

MÁRIATÖVIS

máriatövist 2000 éve használják az emberek. A növény legismertebb a természetes májvédő és méregtelenítőtulajdonságáról. Antioxidánsként növeli az immunitást, semlegesíti a szabad gyököket, melyek felelősek többek közt a rák kialakulásáért is. A máriatövis magjának májra gyakorolt jótékony hatása a Sylimarin nevű flavonoidnak köszönhető, mely segíti a károsodott májsejtek regenerációját, így hozzájárul a vírusos májgyulladás (hepatitis), a májzsugorodás (cirrhosis hepatis) esetén a gyógyuláshoz, rendszeres alkohol-, és gyógyszer fogyasztás esetén a májtisztításhoz. A máj szűrőként viselkedik, hogy megvédje testünket a méreganyagoktól.

LENMAG

lenmagban számtalan olyan anyag van, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez. Hippokratész is említi testi fájdalmak, hurut és hasmenés elleni gyógyszerként. Talán az első, és egyik legfontosabb az esszenciális zsírsav tartalmának fontossága. Közülük az Omega-3 tartalmának szerepe van az érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében. Agyműködést serkentő és koleszterinszint csökkentő hatása miatt ér- és szívbetegségben szenvedőknek ajánlott a fogyasztása. Jótékonyan hat az ízületi megbetegedésekre, megakadályozhatja a degeneratív betegségek kialakulását. Fito-ösztrogéneket tartalmaz, például kiváló lignán forrás. Emiatt nőknél csökkenti a mellrák, férfiaknál pedig a prosztatarák, vastagbélrák kialakulásának esélyét. Menopauza idején a hőhullámok ellen is hatásos lehet. A légutak gyulladásos megbetegedéseit hatékonyan gyógyítja, a görcsös összehúzódásokat enyhítheti. A lenmagról még több információt itt tudhatnak meg:

KÖMÉNYMAG

köménymag nagyszerű gyulladáscsökkentő, emésztésjavító, görcsoldó. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, rezet, kalciumot, káliumot, mangánt, szelént, cinket, magnéziumot, valamint A-, C-, E- és B-vitaminokat is. Az egyik legjobb olyan fűszernövény, amelyet az emésztés javítására használhatunk. Hatásos az “egyszerű” hasfájásra, hasmenésre, hányingerre és a várandós kismamák reggeli rosszullétére. A köménymag stimulálja a hasnyálmirigyet, így az több olyan enzimet állít elő, melyek nélkülözhetetlenek az emésztéshez. Az emésztés optimalizálásával a testsúlyra is jótékony hatással van különösen, ha szeretnénk néhány felesleges kilótól megszabadulni. Rendszeres fogyasztása csökkentik a vér koleszterin- és triglicerid-szintjét és normalizálja a vércukor szintet, valamint az agyműködést és a memóriát is serkenti. A köményben található vas a vérszegénység kezelésében is támogat.

CITROM

Mindannyian tudjuk, hogy rengeteg C-vitamint tartalmaz, de ezen kívül A és B vitamin, kálium, kalcium, vas, foszfor, fruktóz is található benne. A citromsavnak köszönhetően serkenti az emésztést, és vízhajtó hatással is rendelkezik. Mivel nagy mennyiségű bioflavonidot tartalmaz, így a rákos betegségek megelőzésében is nagyon szerepet játszik. Ezen kívül erősíti az érfalakat és vértisztító hatással is rendelkezik. Hatékony baktériumölő és az összes légúti betegség kezelésében is kiváló segítség. Csökkenti a vérnyomást, méregtelenít, lúgosít és vitalizál.

S0692
2019-09-17

Megadott referenciák