Készleten

doTERRA Petitgrain 15 ml

15 420,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (1 028,00 Ft / ml)
Leírás

A petitgrain esszenciális olajat a keserűnarancsfából nyerik ki, amelynek a hagyományos gyógymódokban való alkalmazása igen hosszú múltra tekint vissza. Kezdetekben főként fertőtlenítő tulajdonságaiért használták. Mára azonban a legújabb tudományos eredmények alapján a petitgrainolaj számos egyéb használati módja és jótékony hatása is igazolást nyert. Ilyen például a nyugtató, pihentető hatás és a bőrhibák megjelenésének mérséklése is. A petitgrainolajat az illatszergyártásban is széles körben alkalmazzák friss, gyógynövényes aromájáért. A levendula esszenciális olajjal pedig remekül kiegészítik egymást, mivel a két olaj egészen hasonló jótékony tulajdonságokat kínál.

Elsődleges előnyök

  • A petitgrainolaj aromája friss, virágos és gyakran gyógynövényes jegyeket is tartalmaz.
  • A petitgrain esszenciális olaj ellazító tulajdonságai jól kamatoztathatók masszázs közben.
  • Az olajat lehetőség szerint még a hidratálókrém előtt vigye fel a bőrhibák megjelenésének csökkentése érdekében.
  • A petitgrain kémiai összetétele nagyban hozzájárul az olaj nyugtató, ellazító hatásának támogatásához.

Ötletek külsőleges alkalmazáshoz

A bőrhibák megjelenésének csökkentése érdekében adjon néhány csepp petitgrainolajat némi frakcionált kókuszolajhoz, és vigye fel a problémás területekre. Amikor első alkalommal használ külsőleg egy esszenciális olajat, célszerű azt először mindig kis adagban tesztelni a bőrén, nehogy bőrérzékenységet vagy irritációt okozzon. Intenzív hatóerejük miatt fontos, hogy minden esszenciális olajat hordozóolajban hígítson, mielőtt bőrön alkalmazná, ezzel is csökkentve a bőrirritáció kockázatát.

Használati módok

  • Keverje a petitgrainolajat frakcionált kókuszolajjal, ha egy nyugtató masszázsra vágyik.
  • Hígítsa, majd alkalmazza külsőleg, célzottan a bőrhibák megjelenésének mérséklése érdekében.
  • Kellemes keveréket alkot más citrusos olajokkal, úgymint a kasszia, fahéj, eukaliptusz, muskátli és indiai citromfű.
  • Lefekvés előtt tegyen pár csepp petitgrainolajat levendulával vagy bergamottal párosítva párnáira és ágyneműjére, és élvezze jótékony aromás hatásukat.

Használati utasítás

Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Helyileg: Vigyen fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsa a doTERRA frakcionált kókuszolajával. További óvintézkedésekről alább olvashat.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha Ön várandós, szoptat vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

4 Elemek
60204707

Megadott referenciák