Készleten

doTERRA Black Pepper / Fekete bors illóolaj 5 ml

10 385,00 Ft 10% megtakarítás
9 347,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (1 869,40 Ft / ml)
Hozzáadás a kívánságlistához
Leírás

A fekete bors népszerű konyhai fűszer, amelyet az ételek ízének kiemelésére használunk. Az intenzív, csípős, gyümölcsös és fűszeres aromájú fekete bors esszenciális olaj remekül használható húsok, levesek, előételek és saláták ízének a fokozására. Habár a fekete bors elsődlegesen széles körű konyhai használati módjai kapcsán ismert, külsőleg alkalmazva is ugyanolyan figyelemre méltó előnyöket kínál.

 

HASZNÁLATI MÓDOK

• Következő étele elkészítésekor kombinálja a fekete borsot korianderzöld esszenciális olajjal az igazán pikáns ízhatásért, valamint használja húsok, levesek, előételek és saláták ízének a fokozására.

 

FŐZÉS FEKETE BORS ESSZENCIÁLIS OLAJJAL

Esszenciális olajokkal sokkal hatékonyabban ízesíthetjük ételeinket, mint szárított fűszerekkel vagy egyéb aromákkal. Intenzív hatóerejüknél fogva pedig már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben fekete bors esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.

 

ELSŐDLEGES ELŐNYÖK

• Az egyik legízesebb esszenciális olajként tartják számon.

• Sokoldalú ételízesítő, amelyet – elsősorban a bogyókból őrölt formában – világszerte előszeretettel használnak sós-fűszeres jellegű fogások ízesítéséhez.

• Serkentő hatású, gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Ételízesítéshez.

 

FIGYELMEZTETÉS

Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.

Kivonási módszer: Gőzdesztilláció

Aromás leírás: Erős, gyümölcsös, fűszeres

Fő kémiai összetétel: Kariofillén, limonén, karén, szabinén 

FELHASZNÁLÁS:

• Keverjük össze 1-2 csöpp doTERRA frakcionált kókuszolajjal, hogy megnyugtassa az izmokat és ízűleteket, vagy hogy felmelegítse a bőrt a hideg időben

• Párologtassuk vagy lélegezzük be közvetlenül, hogy megnyugtassa az aggódó érzéseket.

• Tegyünk naponta 1-2 cseppet a zöldségkapszulába, amikor a szezonális problémák magasak.

• Tegyük húsokhoz, levesekhez, előételekhez, salátákhoz az ízek fokozására és az emésztés támogatására.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Olajpárologtatóban: Használjon 3-4 csöppet kedvenc olajpárologtatójában.

Lokalizált helyen: Hígítson 1-2 csöppet doTERRA frakcionált kókuszolajjal, és használja a kívánt területen. A következőkben lásd az egyéb, figyelmeztetést, óvintézkedést.

FIGYELEM: Előfordulhat bőrérzékenység érzékeny bőrűek számára. Gyermekektől elzárva tartandó. Ha gyermeket vár, szoptat vagy orvosi kezelés alatt áll, kérje ki kezelőorvosa tanácsát. Kerülje a szembejutást, a belső fülbejutást és egyéb érzékeny területeket.

A doTERRA termékek Tiszta Terápiás Minőségű (CPTG) illóolajak.

6 Elemek
S0122

Megadott referenciák