Készleten

doTERRA Black Pepper / Fekete bors illóolaj 5 ml

10 475,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (2 095,00 Ft / ml)
Hozzáadás a kívánságlistához
Leírás

A fekete bors népszerű konyhai fűszer, amelyet az ételek ízének kiemelésére használunk. Az intenzív, csípős, gyümölcsös és fűszeres aromájú fekete bors esszenciális olaj remekül használható húsok, levesek, előételek és saláták ízének a fokozására. Habár a fekete bors elsődlegesen széles körű konyhai használati módjai kapcsán ismert, külsőleg alkalmazva is ugyanolyan figyelemre méltó előnyöket kínál. A doTERRA frakcionált kókuszolajával kombinálva kifejtett melegítő hatásának köszönhetően kifejezetten nyugtató masszázsélményt nyújt.

Elsődleges előnyök

  • Az egyik legízesebb esszenciális olajként tartják számon, amely számtalan használati móddal és jótékony hatással kecsegtet.
  • Sokoldalú ételízesítő, amelyet – elsősorban a bogyókból őrölt formában – világszerte előszeretettel használnak sós-fűszeres jellegű fogások ízesítéséhez.
  • Aromatikusan alkalmazva a fekete bors esszenciális olaj segít a felfokozott érzelmek csillapításában
  • Serkentő hatású, gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.

 

Főzés fekete bors esszenciális olajjal

Esszenciális olajokkal sokkal hatékonyabban ízesíthetjük ételeinket, mint szárított fűszerekkel vagy egyéb aromákkal. Intenzív hatóerejüknél fogva pedig már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben fekete bors esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.

Használati módok

  • Következő étele elkészítésekor kombinálja a fekete borsot korianderzöld esszenciális olajjal az igazán pikáns ízhatásért, valamint használja húsok, levesek, előételek és saláták ízének a fokozására.
  • Készítsen meleg, nyugtató masszázsolajat két csepp fekete bors esszenciális olaj és némi frakcionált kókuszolaj elegyéből.
  • Párologtasson fekete borsot párologtató készülékével, vagy lélegezze be közvetlenül ellazító aromájáért, és élvezze a nyugalmat árasztó légkört, amelyet teremt.
  • Egy-egy délutáni szunyókálás után kenjen a talpára fekete bors esszenciális olajat, hogy serkentse vele az ébredés folyamatát.
  • Párosítsa borókabogyó és/vagy vörös cédrus esszenciális olajokkal, hogy nyugtató és kiegyensúlyozó hatást gyakoroljon érzékeire és érzelmi állapotára.

Figyelmeztetés

Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.

6 Elemek
60204673

Megadott referenciák