Készleten

doTERRA Cardamom / Kardámon illóolaj 5 ml

14 950,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (2 990,00 Ft / ml)
Hozzáadás a kívánságlistához
Leírás

Üdítő, mentás aromája és íze miatt a Délkelet-Ázsiában honos kardamomot tradicionális indiai édességek és teák ízesítéséhez szokták használni. Kenyérfélékhez, smoothie-khoz, húsokhoz és salátákhoz adva fokozottabb ízélmény érhető el vele. A fűszerként világszerte nagyra becsült kardamom esszenciális olajként számos egyéb jótékony hatást is kínál. Ezen hatások közé tartozik a tiszta és könnyű légzés, valamint a pozitív hangulat elősegítése, és mivel a kardamom a gyömbér közeli rokona, a kiadós étkezések utáni komfortérzet növeléséhez is nagyban hozzá tud járulni.

Elsődleges előnyök

  • Az egyik legízesebb esszenciális olajnak tartott kardamom számtalan használati móddal és jótékony hatással kecsegtet.
  • Sokoldalú ételízesítő, amelyet világszerte előszeretettel használnak sós-fűszeres jellegű fogások ízesítéséhez, elsősorban őrölt formában, hogy a magokban rejlő olaj és intenzív aroma kiteljesedhessen.
  • Üdítő, mentás és gyógynövényes aromája miatt ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
  • A kardamom kínálta számos előny közé tartozik az is, hogy egy-egy kiadós étkezés után enyhíti a teltségérzetet, ami miatt kifejezetten nagyra becsült fűszernek számít.
  • A kardamom párologtatva tisztítja a légutakat és pozitív kedélyállapotba hoz.

Kardamom: tökéletes partner a sütésben

Készen áll, hogy új ízzel dobja fel házi sütésű kenyerét? Próbálja ki, és adjon egy csepp kardamom esszenciális olajat is a következő veknihez! Ezzel az egzotikus fűszerrel akár a klasszikus családi kedvenceknek is teljesen új ízt adhat. Ínyencségként pedig akár a banánkenyérhez hasonló édes kenyereket is elkészítheti egy csepp kardamommal! Mennyei!

Használati módok

  • Párologtasson kardamomolajat párologtató készüléke segítségével, ha kitisztult fejjel szeretné látni a dolgokat, és a mindent elárasztó nyugalom és oldottság érzésére vágyik.
  • Keverje a kardamomolajat frakcionált kókuszolajjal az akár masszázs formájában is remek, hűsítő felfrissülésért.
  • Cseppentsen belőle fürdőjébe, ha nyugtató és pihentető érzésre vágyik.
  • Adjon kardamomolajat kenyerekhez, smoothie-khoz, húsokhoz és salátákhoz, hogy intenzívebb ízélményt érjen el.
  • Kardamommag helyett használjon kardamomolajat, hogy még intenzívebb ízhatást érjen el sós-fűszeres jellegű ételei elkészítésekor.

Használati utasítás

Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Élelmiszer-adalékként: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.

Helyileg: Vigyen fel belőle egy-két cseppet a kívánt területre. A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsa a doTERRA frakcionált kókuszolajával. További óvintézkedésekről alább olvashat.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha Ön várandós, szoptat vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

4 Elemek
60204676

Megadott referenciák