Készleten

doTERRA Cilantro / Korianderlevél illóolaj 15 ml

13 180,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (878,67 Ft / ml)
Leírás

Az elmúlt évszázadok során a korianderzöld számos használati módjáról és jótékony hatásáról készültek feljegyzések. Főzés közbeni használata számtalanféleképpen variálható! Egy szempillantás alatt üdítő és ízletes csavart vihet vele a legkülönbözőbb húsételekbe, salátákba, mártogatós szószokban vagy akár „stir fry” jellegű ételekbe. Ezzel az egyedülálló, fűszeres ízzel garantáltan bármilyen ételt feldob! A korianderzöld esszenciális olaj erőteljes tisztító hatással bír, ezért különösen alkalmas a levegő tisztítására, a kellemetlen szagok eloszlatására – helyettük jellegzetesen üde, fűszeres illatot hagy maga után.

Elsődleges előnyök

  • A korianderzöld esszenciális olajat az alapvető konyhai alapanyagként ismert koriander fűszernövényből nyerik ki, amelynek számos használati módját és jótékony hatását elismerik mind a gasztronómia, mind a testi jóllét terén.
  • A koriander leveleiből kivont korianderzöld esszenciális olajnak olyan jellegzetes, tisztító aromája van, amely finom, friss ízt ad az ételeknek.
  • Párologtasson korianderzöld esszenciális olajat otthonában vagy a munkahelyén, hogy megszabaduljon a kellemetlen szagoktól.
  • Tisztító tulajdonságai mellett a korianderzöld esszenciális olaj a felfokozott érzékek és érzelmek csillapítására is alkalmas könnyed, fűszeres illatának köszönhetően.
  • Fűszeres aromája miatt ideális választás házi készítésű mártogatós szószok, öntetek, saláták és különféle sós-fűszeres jellegű ételek ízvilágának gazdagítására is.

Főzés korianderzöld esszenciális olajjal

Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben korianderzöld esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.

Használati módok

  • Párologtatás céljából készített citrusos keverékeibe vigyen különleges csavart egy kis korianderzöld esszenciális olajjal, hogy végül egy friss, édes és fűszeres aromát kapjon.
  • Alkalmazza külsőleg kéz- és lábkörmein, hogy megőrizze ápolt és egészséges küllemüket.
  • Ízesítsen vele „stir fry” jellegű ételeket, salátákat és mártogatós szószokat, és élvezze a korianderzöld sajátos aromáját.
  • Tegyen néhány csepp korianderzöld esszenciális olajat párologtatójába, ha semlegesíteni szeretné valamilyen helyiségben a levegőt, és eloszlatná a kellemetlen szagokat.
  • Többé nem kell korianderzöldet aprítania; egyszerűsítse le a főzési élményt, és használja inkább a növényből kivont esszenciális olajat.

Használati utasítás

Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Belsőleg: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.

Helyileg: Masszázshoz keverjen össze belőle öt cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdőhöz keverjen össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Figyelmeztetés

Előfordulhat bőrérzékenység. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha Ön várandós, szoptat vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel és érzékeny területekkel való érintkezést.

3 Elemek
60204710

Megadott referenciák