Készleten

doTERRA Clove / Szegfűszeg illóolaj 15 ml

7 180,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (478,67 Ft / ml)
Hozzáadás a kívánságlistához
Leírás

A szegfűszeg jótékony tulajdonságainak és használati módjainak felismerése egészen az ősi kínai és indiai kultúrákig nyúlik vissza. Ételízesítőként bármilyen fogásnak vagy desszertnek jellegzetes fűszeres ízt ad. A szegfűszeget fogászati készítmények, édességek és rágógumik előállításához is széles körben alkalmazzák íze és előnyös szájhigiéniás hatásai miatt. Ezenkívül a szegfűszeg legfőbb kémiai összetevőjének, az eugenolnak köszönhetően melegítő masszázsolaj formájában rendkívül stimuláló és energizáló hatást is képes kifejteni.

Elsődleges előnyök

  • Az elsődlegesen őrölt konyhai fűszerként számon tartott szegfűszegnek a konyhán kívül számos egyéb felhasználási módja is létezik, ami különleges, erőteljes tulajdonságainak köszönhető.
  • Meleg, fűszeres jegyeinek köszönhetően a szegfűszeg esszenciális olaj tökéletesen illik a szezonális ételekhez.
  • A szegfűszeg esszenciális olaj tisztító tulajdonságainak köszönhetően segít egészséges fogínyt és üde leheletet biztosítani.
  • Intenzív, élénkítő íze és aromája miatt közkedvelt desszerthozzávaló, gyakran használják például édes kekszekhez.
  • A szegfűszeg esszenciális olaj párologtatás céljára is ideális, mivel meleg, serkentő aromája igazán magával ragadó atmoszférát képes teremteni.

Főzés szegfűszeg esszenciális olajjal

Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben szegfűszeg esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.

Használati módok

  • Készítsen természetes szájvizet: adjon egy csepp szegfűszeg esszenciális olajat fél deci vízhez.
  • Sütemények ízesítéséhez szárított szegfűszeg helyett használjon inkább szegfűszeg esszenciális olajat.
  • Adjon két csepp olajat egy pohár vízhez, hogy fűszeres ízt adjon neki.
  • Párologtasson együtt három csepp szegfűszeg, egy csepp fahéj és két csepp vadnarancs esszenciális olajat, ha élénkítő illatra vágyik.
  • Adjon az olajból a doTERRA SPA kéz- és testápoló krémhez, és élvezze az eredményt egy melegítő masszázs formájában.

Használati utasítás

Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Belsőleg: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.

Helyileg: Masszázshoz keverjen össze belőle öt cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdőhöz keverjen össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Figyelmeztetés

Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel, arccal, érzékeny területekkel és nyálkahártyával való érintkezést. Bőrön való alkalmazás esetén erősen hígítsa fel egy hordozó olajjal.

 

3 Elemek
60204911

Megadott referenciák