Készleten

doTERRA Clove / Szegfűszeg illóolaj 15 ml

7 115,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (474,33 Ft / ml)
Hozzáadás a kívánságlistához
Leírás

A szegfűszeg jótékony tulajdonságainak és használati módjainak felismerése egészen az ősi kínai és indiai kultúrákig nyúlik vissza. Ételízesítőként bármilyen fogásnak vagy desszertnek jellegzetes fűszeres ízt ad. A szegfűszeget fogászati készítmények, édességek és rágógumik előállításához is széles körben alkalmazzák az íze miatt.

ELSŐDLEGES ELŐNYÖK

• Az elsődlegesen őrölt konyhai fűszerként számon tartott szegfűszegnek a konyhán kívül számos egyéb felhasználási módja is létezik, ami különleges, erőteljes tulajdonságainak köszönhető.

• Meleg, fűszeres jegyeinek köszönhetően a szegfűszeg esszenciális olaj tökéletesen illik a szezonális ételekhez.

• Intenzív, élénkítő íze és aromája miatt közkedvelt desszerthozzávaló, gyakran használják például édes kekszekhez.

HASZNÁLATI MÓDOK

• Sütemények ízesítéséhez szárított szegfűszeg helyett használjon inkább szegfűszeg esszenciális olajat.

• Adjon két csepp szegfűszeg esszenciális olajat egy pohár vízhez a fűszeres ízélményért.

FŐZÉS SZEGFŰSZEG ESSZENCIÁLIS OLAJJAL

Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben szegfűszeg esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.

FIGYELMEZTETÉS

Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Ha várandós, vagy orvosi kezelés alatt áll, konzultáljon kezelőorvosával. Kerülje a szemmel, belső füllel, arccal, érzékeny területekkel és nyálkahártyával való érintkezést. Bőrön való alkalmazás esetén erősen hígítsa fel egy hordozó olajjal.

5 Elemek
S0038

Megadott referenciák