Készleten

doTERRA Coriander / Koriandermag illóolaj 15 ml

13 180,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (878,67 Ft / ml)
Leírás

A koriander egy friss és aromás fűszer- és gyógynövény, amelyet már évszázadok óta előszeretettel használnak. Közkedvelt konyhai fűszer: egy leheletnyi koriandermag esszenciális olajjal bármilyen ételt új köntösbe bújtathatunk! Pihentető tulajdonságai jóleső érzést nyújtanak testmozgás után – egy kellemes masszázs vagy fürdő formájában, belsőleg alkalmazva pedig üdítő megkönnyebbülést kínál kiadós étkezések után. A koriandermag esszenciális olaj továbbá közismerten segít a tiszta arcbőr megőrzésében is, és nyugtatja a testet. Édes, gyógynövényes aromája egyszerre képes ellazítani és serkentő hatást kifejteni.

Elsődleges előnyök

  • Az egyik legízesebb esszenciális olajként tartják számon, amely számtalan használati móddal és jótékony hatással kecsegtet.
  • Sokoldalú ételízesítő, amelyet – elsősorban növényi formában – világszerte előszeretettel használnak sós-fűszeres jellegű fogások ízesítéséhez.
  • Friss, aromás konyhakerti fűszernövény lévén ideális levesek, saláták és sós-fűszeres jellegű ételek ízesítéséhez is.
  • Külsőleg alkalmazva segíthet a tiszta arcbőr megőrzésében, és nyugtató érzést vált ki.
  • A koriandermag esszenciális olaj számtalan alkalmazási módja közé tartozik, hogy képes serkentő hatást kifejteni és ellazítani is.

Főzés koriandermag esszenciális olajjal

Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben koriandermag esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.

Használati módok

  • Masszírozza a tarkójába vagy a talpába, hogy könnyebben ellazuljon.
  • Egy gyors edzést követően masszírozzon a lábába koriandermag esszenciális olajat, és élvezze enyhítő hatását.
  • Kiadós étkezések után fogyasszon el egy csepp koriandermag esszenciális olajat, hogy üdítő megkönnyebbülést nyújtson.
  • Curryvel ízesített ételeihez adjon egy csepp koriandermag esszenciális olajat is, hogy még intenzívebb, pezsdítőbb ízhatást érjen el.
  • Párologtasson két csepp koriandermag, borsmenta és doTERRA Balance olajat optimizmusa erősítése érdekében.

Használati utasítás

Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.

Belsőleg: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban.

Helyileg: Masszázshoz keverjen össze belőle öt cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdőhöz keverjen össze belőle 5 cseppet 5 ml hordozóolajjal. Illatszerként keverjen össze belőle 1 cseppet 10 csepp hordozóolajjal.

Figyelmeztetés

Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.

 

5 Elemek
60204709

Megadott referenciák