(637 Ft / ml)
A rozmaring egy aromás, örökzöld bokorféle, amelynek a leveleit előszeretettel használják ételek, például töltelékek, sertéshús, báránysült, csirke- vagy pulykahús ízesítéséhez. Az ókori görög, római, egyiptomi és héber kultúrákban a nagy becsben tartott rozmaringot szent növényként tisztelték. Gyógynövényes és energizáló illata miatt a rozmaring esszenciális olajat aroma- és masszázsterápiás célokra is gyakorta használják.
A rozmaring egy aromás, örökzöld bokorféle, amelynek a leveleit előszeretettel használják ételek, például töltelékek, sertéshús, báránysült, csirke- vagy pulykahús ízesítéséhez. Az ókori görög, római, egyiptomi és héber kultúrákban a nagy becsben tartott rozmaringot szent növényként tisztelték. Gyógynövényes és energizáló illata miatt a rozmaring esszenciális olajat aroma- és masszázsterápiás célokra is gyakorta használják.
Elsődleges előnyök
Főzés rozmaring esszenciális olajjal
Az esszenciális olajok hatóereje sokkal intenzívebb, mint a szárított fűszereké vagy egyéb aromáké, így már a legcsekélyebb mennyiségben alkalmazva is szédületes ízhatást képesek kölcsönözni az ételeknek. Ha tehát főzés közben rozmaring esszenciális olajat használ, az a legjobb, ha a „fogpiszkálós” módszert alkalmazza: mártsa egy tiszta fogpiszkáló végét az olajosüvegbe, majd keverje a többi hozzávalóhoz. Miután alaposan elkeverte az ételben, kóstolja meg, hogy szükség lesz-e még több olajra vagy sem.
Használati módok
Használati utasítás
Párologtatva: Cseppentsen három vagy négy cseppet egy tetszőleges párologtatóba.
Belsőleg: Hígítson fel egy csepp olajat 125 ml folyadékban
Helyileg: A bőrérzékenység minimálisra csökkentése érdekében hígítsa hordozóolajjal. További óvintézkedésekről alább olvashat.
Figyelmeztetés
Csak hígítva alkalmazza. Ne vegyen be naponta egy cseppnél többet. Gyermekektől elzárva tárolandó. Kerülje a szemmel és nyálkahártyával való érintkezést.