Nincs raktáron

Energovital D-vitamin + C-vitamin csepp 50ml

2 190,00 Ft
ÁFÁ-val együtt
Egységár: (43,80 Ft / ml)
Hozzáadás a kívánságlistához
Leírás

Energovital D-vitamin + C-vitamin csepp 50ml

A D3- vitamin hatással van a csontanyagcserére, javítja az immunrendszer működését, emellett számos betegség megelőzésében kiemelt szerepet játszik.

A D3- vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amit a szervezet maga is elő tud állítani ultraibolya sugárzás segítségével, illetve az epesavak segítségével képes kivonni az elfogyasztott élelmiszerekből.

A D3- vitamin hatással van a csontanyagcserére, de hatása nem korlátozódik csak a csontokra. Szerepe van az egészséges immunrendszer működésében, emellett számos betegség megelőzésében kiemelt szerepet játszik.

A D3-vitamin alapvető szerepet játszik a kalcium anyagcserében, hatására a szervezet több kalcium felvételére képes, amit be tud építeni a csontokba. A csontfejlődés legintenzívebb szakasza a serdülőkorban ér véget, ebben az időszakban különösen fontos a D3- vitamin bevitele a normál csontfejlődéshez. A hazai protokoll 3 éves korig írja elő a D3-vitamin pótlást, azonban e kor fölött is fontos a vitaminpótlás.

A szervezetünket tavasszal és télen kevesebb napfényt éri, ezért csökkenhet a szervezet D3–vitamin szintje.

Kutatások gazolták, hogy a D3-vitamin hiány hajlamosít a légzőszervi megbetegedésekre, különösen gyermekek esetén. Pótlásával tehát csökkenthető a légúti fertőzések előfordulása. A D3- vitaminnak a krónikus betegségek megelőzésében, illetve a tünetek enyhítésében is fontos szerepet tulajdonítanak. Sok gyermek szenved asztmás és allergiás megbetegedésekben, a D3- vitamin bevitel itt is nagyon fontos, ugyanis csökkentheti az asztmás rohamok intenzitását.

Kimutatták továbbá, hogy a 2-es típusú, elhízással egybekötött cukorbetegség kialakulásának kockázata jelentős mértékben csökkenthető fogyással és D3- vitamin pótlással. A szív- és érrendszerei megbetegedéseket is kapcsolatba hozták a vitamin hiányával, az alacsony D3–vitamin szint hajlamosíthat magas vérnyomás kialakulására is.

Különösen fontos a D3 –vitamin pótlása krónikus vesebetegségben szenvedők esetében. Azok a betegek akiknél előrehaladott veseelégtelenség állapota áll fenn, nem képesek az D3- vitamin aktív, a szervezet számára hasznosítható formáját előállítani. D-vitamin pótlásával támogatható ezen betegek kalcium anyagcseréje és csökkenthető a tüneteik súlyossága.

A szervezetnek szüksége lehet D3-vitaminra akkor is ha nem áll fenn betegség, a megelőzésben és az egészséges fejlődésben is nagyon fontos szerepet játszik. Tavasszal és télen a szervezetünk kevesebb napfényhez jut, ezért a legfontosabb, hogy a D3-vitamin megfelelő mennyiségben legyen a szervezetünkben, ezzel ugyanis számos betegség kialakulását megelőzhetjük.

Ez a D3-vitamin csepp könnyen adagolható a gyermekeknek, sőt a felnőtteknek is. Csepp formájának köszönhetően az egész család számára képes pótolni a megfelelő mennyiségű D3-vitamint, anélkül hogy több különböző készítményt kellene megvásárolni.

Összetevők: glicerin 85%, C-vitamin (aszkorbinsav), D3-vitamin (kolekalciferol)

Hatóanyagok 0,2 ml (4 csepp) oldatban:

C-vitamin 10 mg, RDA* 12,5%, D3-vitamin 50 mcg, RDA* 1000%

*RDA – javasolt napi bevitel (Recommended Dietary Allowance) felnőttek számára 

Adagolás (napi ajánlott mennyiség):

Gyerekeknek (4-14 éves): naponta 4 csepp 2 dl folyadékban hígítva

Felnőtteknek: naponta 4 csepp 2 dl folyadékban hígítva

(1 ml kb. 20 cseppnek felel meg) 

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

OÉTI notifikációs szám: 15663/2015